Бензиновий двигун потужністю 0,8 кВт для спортивного боліда ХАДІ-34 на базі двигуна 1Ч 3,5/2,6 - Микитенко, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – мікролітражний автомобільний двигун 1Ч 3,5 / 2,6 (Honda GX-25). Мета проекту – розробка двигуна потужністю 0,8 кВт для спортивного боліда ХАДІ-34. Покращення техніко-економічних показників двигуна за рахунок застосування сучасної мікропроцесорної системи керування двигуном. В роботі розроблено проект мікролітражного автомобільного двигуна для боліда ХАДІ-34 потужністю 0,8 кВт на базі двигуна Honda GX-25. Проведено вибір основних конструктивних та режимних параметрів двигуна. Виконано розрахунок робочого процесу двигуна, динамічний розрахунок, розрахунок основних деталей на міцність. Наведено економічне обґрунтування необхідності модернізації двигуна, а також зроблено аналіз робітничих умов при виготовленні та експлуатації двигуна з точки зору охорони праці. В проекті проаналізовано можливість покращення техніко-економічних показників двигуна за рахунок застосування сучасної мікропроцесорної системи керування двигуном.
Keywords: мікролітражний двигун; робочий процес; динамічний розрахунок; розрахунок на міцність; поршень; шатун; кривошипно-шатунний механізм; система керування; економічне обгрунтування; охорона навколишнього середовища