Дослідження системи приміських маршрутів м. Ужгород - Муравйов, Владислав Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Оптимізація роботи громадського транспорту основана на спеціальних транспортних моделях, які відображають поточний чи прогнозують майбутній транспортний попит. Створення транспортної моделі дозволяє визначити основні показники роботи громадського транспорту на території дії приміських маршрутів м. Ужгород. В роботі за допомогою сучасного програмного середовища VISUM змодельоване функціонування поточної маршрутної мережі приміських маршрутів м. Ужгород. На основі створеної моделі розроблені пропозиції щодо раціоналізації трас маршрутів, які спрямовані на підвищення ефективності роботи системи приміських маршрутів м. Ужгород.
Keywords: громадський транспорт; маршрутна мережа