Удосконалення технологічного процесу доставки товарів ТОВ «Харківський завод будівельних сумішей» у місті Харків - Захаренко, Дмитро Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – удосконалення технологічного процесу доставки будівельних вантажів в міських умовах. Об’єкт дослідження – процес доставки будівельних вантажів в міських умовах. Предмет дослідження – вплив технологічних рішень на показники ефективності доставки будівельних вантажів в міських умовах. Робоча гіпотеза – припущення, що запропоновані технологічні рішення, щодо удосконалення технологічного процесу доставки будівельних матеріалів у міському сполученні дозволять покращити показники ефективності. Метод дослідження – аналітично-практичний, математичний. Розроблено транспортно-технологічну схему доставки вантажів в міському сполученні. В результаті проведеної маршрутизації визначені раціональні розвізні та маятникові маршрути перевезень вантажу, що дозволять знизити добовий пробіг автомобілів на 47 кілометрів у порівнянні з існуючими маршрутами перевезень. Економічний ефект від впровадження запропонованих рішень, а саме маршрутизації та використання раціонального рухомого складу за один рік складе 310167 грн. Ефективність запропонованих заходів складе 29,7 %. Рекомендації по впровадженню: отримані результати досліджень можуть застосовуватись при організації перевезень вантажів в міському сполученні.
Keywords: доставка вантажу; маршрут; рухомий склад; міське сполучення; витрати; ефект