Вдосконалення методики проектування універсальної машини для обслуговування летовищ на базі навантажувача Т-156 - Ткачова, Анна Вікторівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – опора вертикального шарніру та несуча система шарнірно-з’єднаного тягачу для обслуговування летовищ. Мета роботи – вдосконалення методики проектування несучої системи шарнірно-з’єднаного тягачу для обслуговування летовищ. Метод дослідження – комп’ютерне моделювання навантаження та несучої системи з використання ANSYS. Виконано огляд машин які використовуються для обслуговування летовищ. Виконані розрахунки по визначенню навантажень на базовий тягач при роботи з навантажувальним устаткуванням. Побудовані комп’ютерні моделі несучої системи базового тягачу та опори вертикального шарніру, при цьому були використані сучасні системи комп'ютерного моделювання ANSYS R20, SolidWorks 2022, ANSYS Space Claim, ANSYS Mechanical. Виконано міцністний розрахунок опори вертикального шарніру, та несучої системи базового тягачу. Розроблена методика проектування несучої системи тягачу для обслуговування летовищ. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: опора вертикального шарніру; несуча система; шарнірно-з’єднаний тягач; летовище; метод кінцевих єлементів; ANSYS