Розробка телескопічної стріли екскаватора IV розмірної групи - Новіков, Дмитро Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломній роботі запропонована нова конструкція телескопічної рукояті, яка збільшила максимальний радіус та глибину копання екскаватора. В роботі розглянуті питання розрахунку масових та геометричних параметрів основних виконавчих механізмів екскаватора. Визначенні сили опору копанню ковшем та рукояттю. Визначенні параметри гідроприводу екскаватора, та вибрані його основні елементи. В окремому підрозділі диплому наведені дослідження навантаження елементів конструкції телескопічної рукояті за допомогою створеної 3Д моделі.
Keywords: телескопічна; рукоять; екскаватор; сили