Удосконалення технологічного процесу перевезення продуктів харчування в міжміському сполученні рухомим складом виробника ТОВ “Щедро” - Кінько, Владислав Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В якості критерію ефективності прийняті загальні витрати на доставку вантажів в транспортно-технологічній схемі. Визначено, що автомобіль МАЗ – 54328+МАЗ 93971, вантажністю 21,7 т забезпечує найменші сумарні витрати на 1 км пробігу, які складають 1340,66 грн. На підставі обраного критерію, а саме, загальних витрат, визначили, що раціональною структурою транспортно-технологічної схеми, в рамках поставленої задачі, є доставка вантажів з використанням ТТС за участю експедитора із власним рухомим складом. При доставці за даною структурою загальні витрати складають 638,0 грн/т. Ефект від запропонованих заходів складає 97,81 грн/т. Ефективність при цьому дорівнює 53,23 %. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані під час організації доставки вантажу у міжміському сполученні.
Keywords: доставка; транспортно-технологічна схема; витрати; ефективність; ефект; страховий запас