Інженерно-геодезичні вишукування для проєкту залізничних колій перегону ст. Галещина – ст. Потоки у Полтавській області - Лізниченко, Дмитро Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота складається зі вступу, трьох розділів, висновку, переліку посилань і одного додатку. В першому розділі розглянуті сучасні стан і процеси геодезичної і картографічної діяльності, сучасний стан і проблеми геоінформаційного забезпечення територій, методи і процеси сучасної геодезичної виробничої діяльності, наземні методи знімання, дистанційні методи знімання, програмне забезпечення для обробки геодезичної інформації, систему автоматизованого проектування Autodesk AutoCAD Civil 3D, систему автоматизованого проектування GeoniCS, систему автоматизованого проектування Digitals, мету і завдання роботи. В другому розділі розглянута характеристика району розташування об’єкта, загальні відомості, коротка фізико-географічна характеристика району робіт, топографо-геодезична вивченість району робіт. У третьому розділі розглянуто роботи з топографо-геодезичного забезпечення об’єкту, топографо-геодезичні роботи при проектуванні і будівництві лінійних об’єктів, геодезичні прилади та приладдя, електронний тахеометр, нівелір, ГНСС обладнання, топографо-геодезичне забезпечення об’єкта, планове обґрунтування, висотне обґрунтування, топографічне знімання, камеральні роботи.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; лінійні споруди; залізничні колії; ГНСС; САПР; ЦММ