Геодезичне забезпечення розробки технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі для розміщення та експлуатації будівель і споруд залізничного транспорту в межах м. Ізмаїл, Одеської області - Нечипоренко, Вікторія Андріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є встановлення (відновлення) меж земельної ділянки залізничної інфраструктури, виконання топографо геодезичних робіт, камеральної обробки та підготовка повного пакета технічної документації для внесення відомостей до Державного земельного кадастру. Об’єктом кваліфікаційної роботи є земельна ділянка залізничного транспорту, що використовується для розміщення та експлуатації об’єктів інфраструктури АТ «Укрзалізниця». Предметом дослідження є процес встановлення, уточнення та юридичного закріплення меж земельної ділянки, що включає GNSS-знімання, камеральну обробку, складання кадастрового плану, оформлення акту погодження меж, відомості про встановлені межові знаки та формування електронного обмінного файлу XML. Основні завдання кваліфікаційної роботи:– виконати аналіз нормативно-правових документів;– провести топографо-геодезичне знімання земельної ділянки залізничної інфраструктури;– здійснити камеральну обробку та сформувати графічні матеріали;– сформувати кадастровий план земельної ділянки у масштабі 1:2000;– створити електронний обмінний файл XML для подання до ДЗК;– визначити порядок державної реєстрації земельної ділянки згідно чинного законодавства. Структура роботи побудована відповідно до логіки виконання землеустрою: від аналізу вихідних даних і польових зйомок– до камеральної обробки, оформлення технічної документації та державної реєстрації земельної ділянки.
Keywords: встановлення меж; залізнична інфраструктура; топографо-геодезичні роботи; державна реєстрація; технічна документація із землеустрою