Інтелектуальна бортова інформаційна система безпілотного транспортного засобу на основі нейромережевої архітектури з блоком віртуальної реальності - Ніконов, Олег Якович; Шуляков, Владислав Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Інтелектуальна бортова інформаційна система безпілотного транспортного засобу на основі нейромережевої архітектури містить керуючий блок на основі нейромережевої архітектури, мініатюрні відеокамери, комутатор, блок зберігання цифрової інформації, блок розпізнавання знаків, радар, супутниковий навігатор, блок пам'яті, приймально-передавальний пристрій, дані з яких передають на електронний блок, після чого оброблена за допомогою електронного блока інформація надходить на пристрої керування швидкістю руху, керування напрямком руху, керування гальмівною системою, передавальний пристрій та приймально-передавальний пристрій. Для підвищення ефективності та безпеки керування безпілотним транспортним засобом на безпілотному транспортному засобі додатково встановлюють блок віртуальної реальності.
Keywords: бортова інформаційна система; безпілотний транспортний засіб; нейромережева архітектура; електронні системи; електронні системи транспортних засобів