Оцінка екологічного впливу автотранспортного підприємства на атмосферне повітря - Ричков, Сергій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Метод дослідження – характеристика автотранспортного підприємства як джерела впливу на довкілля. Розрахунок викидів від АТП 11228, їх розсіювання та категорії небезпеки підприємства. Розробка природоохоронних рекомендацій. Джерелами забруднення його є технологічне обладнання, склади х технологічними матеріалами та паливно-мастильними матеріалами, ділянки та цехи з обслуговування та ремонту автомобілів, а також автотранспортні засоби, які пересуваються територією АТП. У сучасних умовах, коли автомобільний транспорт є одним з основних джерел забруднення атмосферного повітря урбанізованих територій, підприємства з його обслуговування повинні бути під пильною увагою з екологічної точки зору. Отже, завдання виявлення впливу автотранспортних підприємств на якість атмосферного повітря урбанізованих територій є актуальним.
Keywords: автотранспортне підприємство; якість атмосферного повітря; категорії небезпеки; оцінка; природоохоронні рекомендації