Комплексна система управління будівництвом, моніторингом та проєктування мостів із використанням штучного інтелекту - Дроботенко, Ольга Дмитрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі наведено історію та теоретичні основи використання комп’ютерних технологій, розвиток штучного інтелекту та його роль у сучасному будівництві. Розглянуто, як штучний інтелект, автоматизація і оптимізація впливають та вплинуть на розвиток країни, які виникнуть, зникнуть і трансформуються професії та по якому сценарію розвивається Україна. Визначено перспективи України в напрямку моніторингової системи мостів та цифрових двійників.
Keywords: мости; GPT; CAD; інтернет речі; системи моніторингу; Україна; BIM; ШІ; штучний інтелект