Оцінка утилізації фармацевтичних відходів на підприємстві фармацевтичного профілю - Роменська, Діана Віталіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота містить результати дослідження, спрямованого на аналіз використання фізико-хімічних методів контролю для оцінки ефективності системи утилізації фармацевтичних відходів на підприємстві фармацевтичного профілю. Проведені дослідження дали можливість визначити рівень потенційної небезпеки підприємства, а також оцінити вплив утворення та поводження з відходами на стан навколишнього середовища. Запропоновано комплекс технічних і організаційних заходів для мінімізації негативного впливу фармацевтичних відходів, оптимізації процесів їх утилізації та розроблено рекомендації щодо підвищення екологічної безпеки виробництва.
Keywords: фармацевтичні відходи; утилізація; екологічна безпека; охорона довкілля; екологічні ризики