Наземна роботизована платформа вертикального зльоту з дистанційним керуванням - Богомолов, Віктор Олександрович; Кайдалов, Руслан Олегович; Клец, Дмитро Михайлович; Нікорчук, Андрій Іванович; Подригало, Михайло Абович; Шеїн, Віталій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Наземна роботизована платформа вертикального зльоту з дистанційним керуванням містить плоский прямокутний корпус та n-комбінованих рушіїв, де n≥2, для переміщення по поверхні землі або води, а також для переміщення платформи в повітрі. Кожен комбінований рушій забезпечений тяговим приводом, що містить щонайменше один електродвигун, пов'язаний з перетворювачем електричної енергії, підключеним до електрохімічних джерел живлення, що розміщені у герметичних внутрішніх порожнинах корпусу платформи, яка містить дорожні датчики та бортове електронно-обчислювальне обладнання для управління переміщенням платформи та зв'язку із зовнішнім оператором. Комбінований рушій виконаний у вигляді автономного колісно-лопатевого рушія, кінематично пов'язаного з корпусом платформи за допомогою поворотного кронштейна, з можливістю встановлення рушія у вибраному положенні щодо корпусу платформи.
Keywords: наземна роботизована платформа