Автоматизований мобільний робот з системою навігації SLAM для складської логістики - Токар, Євген Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета даної роботи - розробка автономного мобільного робота для складської логістики, використовуючи систему навігації SLAM на базі ROS2 Humble. Об'єкт дослідження - автономний мобільний робот з системою навігації SLAM. Предмет дослідження - підвищення ефективності роботи логістики у складських систем. Проведено аналіз сучасних методів навігації автономних мобільних роботів. Зроблено порівняння основних алгоритмів SLAM. Досліджено апаратну та програмну архітектури автономного мобільного робота. Реалізовані системи навігації на базі SLAM та Nav2.
Keywords: аналіз сучасних рішень; мобільний робот; навігація SLAM; проєктування апаратної частини; ROS2 Humble