Обґрунтування параметрів компенсації температурних видовжень трубопроводів теплової мережі - Шолудько, Я. В.; Гуменюк, Р. В.; Михалюк, М. А.; Sholudko, Yaroslav; Humeniuk, Ruslan; Mykhaliuk, Mykola (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У статті розглядається вплив температури інсталяції та матеріалу провідної труби попередньо ізольованого теплопроводу на відстань між одноразовими компенсаторами. Подано рекомендації щодо визначення максимальної відстані розміщення необхідної кількості компенсаторів на теплопроводі. Визначено, що застосування легованих сталей з більшими значеннями допустимих напружень збільшує максимальну відстань між одноразовими компенсаторами, що також суттєво зменшує їхню кількість на теплопроводі.
Justifying the parameters of compensation of temperature extensions of heat network pipelines
Keywords: теплопровід; компенсатор; температура нагрівання та монтажу; температурна деформація; напруження розтягування й стискання; hot-water system; scray; temperature of heating and editing; temperature deformation tensile; 697.343; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.103.0.156