Розробка технології виробництва теплих асфальтобетонних сумішей на асфальтобетонному заводі - Приходько, Вадим (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Зроблений аналіз літературних джерел та експериментальних даних досліджень, стосовно взаємодії бітуму та мінеральної поверхні при знижених температурах, а також зменшення енерговитрат при виробництві асфальтобетонних сумішей. У роботі виконані технологічні розрахунки режимів роботи заводу, запропоновано удосконалення окремих ліній, визначена потреба в матеріалах та їх властивості, встановлені об’єми складів для матеріалів та витрати ресурсів при приготуванні сумішей. Вирішені питання з контролю якості робіт на заводі, охорони праці, виконані техніко-економічні розрахунки, які доводять доцільність застосування теплих асфальтобетонних сумішей.
Keywords: кам’яні матеріали; мінеральний порошок; бітум; добавка; Cecabase RT Bio; тепла асфальтобетонна суміш; технологія; фізико-механічні властивості; ефективність