Вибір раціональної схеми доставки зерна в експортному напрямку - Пономарьов, Данило Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі розглядається вирішення науково-прикладної задачі підвищення ефективності доставки зерна в експортному напрямку, за рахунок вибору раціональної схеми доставки. По запропонованим траснспортно-технологічним схемам доставки зерна в експортному напрямку проведені експериментальні дослідження. Визначені годинні та вартістні показники роботи рухомого складу на альтернативних маршрутах. Найбільш раціональною схемою доставки зерна в експортному напрямку за напрямком Україна – Європа є змішана автомобільно-залізнична схема доставки, а за напрямком Україна – Азія є змішана автомобільно-залізнична – морська схема доставки.
Keywords: експорт зерна; транспортно-технологічна схема