Визначення довжини лемеша та сили різання ґрунту різцями (зубами) траншейних екскаваторів - Кравець, С. В.; Бундза, О. З.; Супонєв, В. М.; Гапонов, О. О.; Kravec, S. V.; Bundza, O. Z.; Suponyev, V. N.; Gaponov, O. O.; Кравец, С. В.; Бундза, О. З.; Супонев, В. Н.; Гапонов, А. А. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Отримані прості залежності для визначення довжини лемеша на критичній глибині різання різців, що дозволяє визначити їх опір різанню. Отримані апроксимаційні залежності щодо відносної довжини лемешів для асиметричного блокованого і напівблокованого різання rрунту крайніми бічними різцями і для напівблокованого критичноглибинного рі-зання rрунту середніми різцями.
Determination of the length of the ploughshare and the intensity of soil cutting by the cutters (teeth) of trench excavators
Определение длины лемеха и силы резания грунта резцами (зубами) траншейних экскаваторов
Keywords: довжина лемеша; rрунт; різання; траншейний екскаватор; plowshare; soil; cutting; trench excavator; 631.173; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.88.2.78