Використання асфальтобетону підвищеної колієстійкості при виконанні робіт з капітального ремонту автомобільної дороги О041406 «Просяна – Великомихайлівка», км 0+000 – км 18+900 в Дніпропетровській області - Кузуб, Данііл Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі були розроблені питання аналізу природно-кліматичних умов, проаналізовано фактичний стан ділянки автомобільної дороги, визначено конструкцію дорожнього одягу та запропоновано проведення робіт з її посилення, досліджено фізико-механічні властивості та колієстійкість асфальтобетонів та запропоновано для шару покриття асфальтобетон стійкий до колієутворення, зроблено розрахунок об'ємів робіт, розроблено технологію виконання робіт з фрезерування старого покриття дорожнього одягу, влаштування шару з щебенево-піщаної суміші укріпленої цементом марки М20, вирівнюючого шару з крупнозернистої щільної асфальтобетонної суміші типу А1 та шару покриття з дрібнозернистої суміші типу А армованого поліпропіленовими фіброволокнами.
Keywords: дрібнозернистий асфальтобетон; щебенево-піщана суміш укріплена цементом; дорожній одяг; полімерні фіброволокна; колієстійкість