Оцінка режимів руху транспортних засобів за умов поганої видимості - Кіпчу, Руслан Ілліч (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В дипломній роботі виконано аналіз проблем забезпечення безпечних режимів руху транспортних засобів в темну пору доби. Далі досліджено вплив елементів системи головного освітлення на дальність видимості дорожніх об’єктів, проаналізовані існуючі критерії безпеки для обґрунтування вибору безпечних режимів руху транспортних засобів в темну пору доби. Виконані дорожні експерименти і отримані результати підтверджують можливість визначення дальності видимості об’єкту на дорозі в темну пору доби на основі розроблених в роботі алгоритмів. Обґрунтовано вибір безпечних режимів руху при розслідуванні механізму дорожньо-транспортної пригоди, наведено приклади застосування розроблених алгоритмів вибору безпечних режимів руху за рахунок визначення дальності видимості об’єктів на дорозі при експертизі ДТП без проведення дорожнього експерименту.
Keywords: дорожньо-транспортні пригоди; транспортний засіб; головне освітлення; безпечні режими руху; світлові характеристики фар; експериментальні дослідження