Поліпшення пускових якостей дизельного генератора за низьких температур повітря - Виговський, Данило Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В магістерській роботі виконано дослідження підігріву повітряного заряду, за низькими температурами, дизельного генератора 1Ч 9,0/7,5. Проведено аналіз конструкції підігріву впускного повітря. Проведено аналіз методів моделювання процесу пуску і роботи дизеля в умовах низьких температур. Проведено розрахунково-експериментальне дослідження дизеля. Виконано розрахунок економічного ефекту. Метою роботи є покращення пускових якостей малорозмірного дизеля з повітряним охолодженням в умовах негативних температур до мінус 30 °C. Мета була реалізована в результаті постановки та вирішення наступних завдань: – провести аналіз проблеми пуску дизельного двигуна в умовах негативних температур довкілля; – застосувати математичну модель процесів передпускової підготовки та пуску малорозмірного дизеля з повітряним охолодженням у всьому діапазоні негативних температур навколишнього середовища; – встановити закономірності впливу температури повітря на впуску, середньої пускової частоти на середню та максимальну температуру в камері згоряння дизеля на основі розрахунково-експериментальних досліджень; – вибрати конструкцію (спосіб) передпускової підготовки та пуску малорозмірного дизеля з повітряним охолодженням за умов температур (до мінус 30 °C).
Keywords: двигун внутрішнього згоряння; підігрів повітря; негативні температури навколишнього середовища