Удосконалення технологічного процесу перевезень продукції ПрАТ «ХПЗ» у міжміському сполученні - Акопов, Артем Едуардович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – технологічний процес перевезень продукції ПрАТ «ХПЗ» у міжміському сполученні. Предмет дослідження – вплив параметрів схеми перевезень продукції ПрАТ «ХПЗ» у міжміському сполученні на витрати підприємства-виробника в умовах невизначеності. Мета роботи – підвищення ефективності процесу перевезень продукції ПрАТ «ХПЗ» за рахунок розробки раціональної схеми доставки плитки керамічної у міжміському сполученні. Метод дослідження – аналітично-практичний, математичний. З метою удосконалення технологічного процесу перевезень запропоновано альтернативний варіант схеми перевезень у міжміському сполученні за участю дистриб’ютерського центру та обґрунтовано доцільність організації перевезень за цією схемою на відстань в межах від 410 км до 930 км. Застосування доцільної схеми перевезень плитки керамічної дозволить зменшити витрати на перевезення за рахунок зменшення загальної відстані перевезення вантажів на 43 % або 1407 км та підвищення рівня використання вантажності рухомого складу (γд≥0,9). Визначений розмір страхового запасу на регіональному складі в обсязі 7,05 т при заданих умовах забезпечить безперебійне постачання готової продукції плиткового заводу до центрів дистрибуції в регіоні, що розглядається. Результати дослідження можуть бути використані в роботі транспортних та логістичних підприємств при організації транспортного обслуговування замовників у міжміському сполученні.
Keywords: вантаж; маршрут; дистриб’ютерський центр; міжміські перевезення; схема доставки; страховий запас; ефект