Управління комерційною діяльністю автотранспортного підприємства на засадах бізнес-планування - Вечеринський, Олександр Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота: 70 с., 8 рис., 16 табл., 2 додатки, 34 джерела. КОМЕРЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ, АВТОТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО, БІЗНЕС-ПЛАНУВАННЯ, БІЗНЕС-ПРОЄКТУВАННЯ, GAP-АНАЛІЗ, СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ. Об’єкт дослідження: комерційна діяльність автотранспортного підприємства у сфері вантажних перевезень і логістичних послуг. Предмет дослідження: процеси стратегічного управління, бізнес-проєктування та підвищення ефективності комерційної діяльності ФОП з використанням сучасних інструментів аналізу, цифрових технологій та інвестиційного планування. Мета роботи – обґрунтувати та розробити напрями підвищення ефективності управління комерційною діяльністю автотранспортного підприємства на засадах бізнес-планування, з урахуванням стратегічного аналізу, ідентифікації ключових проблем і впровадження інструментів проєктного управління розвитком. Метод дослідження – аналіз та синтез; порівняльний аналіз; SWOT- та PESTEL-аналізи; GAP-аналіз; економіко-математичні методи; метод бізнес-планування; графічний метод. Теоретична значущість роботи полягає в удосконаленні підходів до управління комерційною діяльністю автотранспортного підприємства шляхом поєднання стратегічного аналізу з інструментами бізнес-планування. Практична значущість роботи полягає в розробці прикладних рекомендацій щодо підвищення ефективності управління комерційною діяльністю автотранспортного підприємства на основі бізнес-планування. Запропоновані підходи мають прикладну цінність для суб’єктів малого бізнесу в логістичному секторі, а також можуть бути адаптовані до умов функціонування інших автотранспортних підприємств в Україні. За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю у Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи» (ХНАДУ, 2025, № 17(1)).
Keywords: комерційна діяльність; автотранспортне підприємство; бізнес-планування; бізнес-проєктування; gap-аналіз; стратегія розвитку