Пiдвищувач напруги зарядного контуру магнiтно-iмпульсної установки - Батигiн, Юрiй Вiкторович; Чаплигiн, Євген Олександрович; Сабокар, Олег Сергiйович (My University, 2017)
1. Підвищувач напруги зарядного контуру магнітно-імпульсної установки, що виконано у вигляді двох індуктивно розв'язаних через трансформатор електричних контурів, який відрізняється тим, що контур первинної обмотки містить послідовно включену електричну ємність, яка утворює коливальний контур, а максимальний приріст напруги заряду на вторинній обмотці трансформатора відбувається за рахунок дотримання особливих частотних умов роботи пристрою. 2. Пристрій за п. 1, який відрізняється тим, що у контур, в якому міститься ємнісний накопичувач, додатково включається високочастотний діод з метою виключення саморозряду ємності через вторинну обмотку трансформатора підчас зворотної полярності напруги на обмотці та у стаціонарному режимі, коли обмотка має шунтуючі властивості. 3. Пристрій за п. 1, який відрізняється тим, що живлення первинного контуру первинної обмотки трансформатора відбувається від джерела напруги високої частоти, а сам пристрій комплектується системою управління та контролю напруги заряду ємнісного накопичувача енергії магнітно-імпульсної установки.
Keywords: електротехнiка; металообробка