Управління комплексною безпекою автотранспортного підприємства - Глоба, Євген Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В кваліфікаційній роботі проаналізовано та удосконалено концепцію "комплексна безпека підприємства", використовуючи поєднання ресурсного та захисного підходів, яке на найбільш повно відображає її сутність та свідчить про можливість досягнення конкретного бажаного стану. Були визначені основні складові системи комплексної безпеки підприємства, розроблена життєздатна модель системи управління комплексною безпекою підприємства, застосовуючи ресурсно-функціональний підхід на основі методичного апарату кібернетичного моделювання життєздатних систем. Також був удосконалений методичний підхід до оцінки комплексної безпеки підприємства за кожною її складовою, і запропонована шкала інтерпретації інтегрального рівня комплексної безпеки підприємства. Проведена апробація запропонованого методичного підходу, і розроблені практичні рекомендації з підвищення рівня комплексної безпеки автотранспортного підприємства.
Keywords: комплексна безпека підприємства; критерії оцінки безпеки; система комплексної безпеки підприємства; оцінка комплексної безпеки підприємства