Розробка технології виробництва холодних асфальтобетонних сумішей на рідких бітумах, модифікованих полімерами на АБЗ, що реконструюється - Шевченко, Дмитро (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі виконано аналіз публікацій, присвячених питанню використання рід-ких бітумів, модифікованих полімерами в дорожньому будівництві, визначено зміну властивостей рідкого бітуму з полімерним модифікатором типу СБС та холодного ас-фальтобетону, виготовленого на його основі. У відповідності із рецептом рідкого бі-туму, модифікованого полімером, розроблено технологію випуску холодних асфаль-тобетонних сумішей з запропонованим в’яжучим, включаючи вузол приготування ро-зрідженого бітуму, модифікованого полімером. Призначено відповідні технологічні температурні режими, розраховано склади асфальтобетонних сумішей, визначено по-требу в матеріалах, складських площах та обладнанні АБЗ, розраховано кошторисні калькуляції та визначено економічну ефективність розроблюваної технології.
Keywords: холодна асфальтобетонна суміш; рідкий бітум; термоеластопласт; технологічна схема; водостійкість