Порівняльний аналіз методик визначення показників якості асфальтобетонів відповідно до чинних в Україні нормативних документів - Пиріг, Я. І.; Оксак, С. В.; Pyrig, Yan; Oksak, Serhii (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті подано результати зіставлення методик визначення стандартних фізико механічних показників якості асфальтобетонів відповідно до чинних в Україні нормативних документів (вітчизняного стандарту ДСТУ Б В.2.7-319 та гармонізованих загальноєвропейських стандартів серії ДСТУ EN 12697). На основі аналізу нормативних джерел встановлено, що низка методик визначення показників якості асфальтобетонів має певні особливості, які познача ються на досягнутих результатах. З огляду на це необхідно з обережністю ставитися до мо жливості взаємозаміни вітчизняних і загальноєвропейських методик визначення показників яко сті асфальтобетонів.
Comparative analysis of methods for determining asphalt concrete quality indicators in accordance with the current regulatory documents in Ukraine
Keywords: асфальтобетон; асфальтобетонна суміш; температура; методи; методики; asphalt concrete; asphalt mix; temperature; methods; technique; 691.168; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.105.0.68