Автоматизація технології моніторингу та оцінки запиту на автозапчастини. - Ревуцька, Юлія Олегівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи - підвищити ефективність моніторингу та оцінки попиту на автозапчастини, за рахунок розробки технології автоматизації на підставі СУБД. Автоматизовані системи дозволяють аналізувати продажі, оптимізувати запаси та приймати обґрунтовані управлінські рішення. Об'єктом дослідження є процес розробки системи управління моніторингу попиту на автозапчастини в умовах функціонування підприємств автомобільної галузі. Предметом дослідження є технологія автоматизації моніторинга і оцінки попиту на автозапчастини. В результаті виконання дипломної роботи виконано вирішені наступні задачі: - проведено аналіз сучасних методів прогнозування попиту на автозапчастини; - розглянуто сучасні підходи до прогнозування попиту; - розроблено базу математичних моделей для прогнозу попиту на автозапчастини; - розроблено комп’ютеризовану систему, що автоматизує процес моніторингу на автозапчастини з використанням СУБД Microsoft Access. Таким чином була досягнута мета роботи: підвищено ефективність за рахунок скорочення часу на опитування та розроблено технології автоматизації на підставі СУБД.
Keywords: моніторинг та оцінка попиту; прогнозування попиту; база математичних моделей; комп’ютеризована система; система управління базами даних