Удосконалення технологічного процесу перевезення пасажирів на приміському маршруті №1176 Харків - Південний - Денисенко, Денис Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Визначено, що доцільним є використання автобусу ЗАЗ А10С загальною місткістю 60 пас. За умов використання автобусу ЗАЗ А10С середня розрахункова собівартість перевезення одного пасажира складає 38,49 грн. Для обраної моделі автобусу встановлено необхідну кількість рейсів протягом дня (14 рейсів) та максимальну кількість автобусів (2 автобуси). Розроблений графік руху на маршруті враховує коливання пасажиропотоку протягом дня та нормативні вимоги до організації роботи водіїв. В результаті очікується зниження рівня наповнення місткості автобусів з 1,53 до 1,02 в період ранкового періоду. Запропоновані заходи дозволять підвищити рівень показника якості транспортного обслуговування пасажирів з 0,559 до 0,889. Збільшення показника якості на 0,33 (59 %) ніж при базовому варіанті свідчить про ефективність запропонованих заходів та підтверджує доцільність їх впровадження. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані при організації транспортного обслуговування пасажирів на приміському маршруті №1176 «Харків – Південний». Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: міський пасажирський транспорт; маршрут; зупинний пункт; розклад руху; пасажиропотік