Розробка схеми організації дорожнього руху на складних перехрестях м. Херсон - Поліщук, Владислав Вадимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: підвищення безпеки дорожнього руху на елементах вулично-дорожньої мережі міста. Об’єкт дослідження: дорожній рух на складних перехрестях міста. Предметом дослідження є методи організації дорожнього руху на складних перехрестях міста. Методи дослідження: аналітичний опис об’єкту, розрахунки параметрів локального регулювання, методи визначення параметрів транспортного потоку, методи визначення небезпеки конфліктних крапок, методи розташування зупиночних пунктів міського пасажирського транспорту. У дипломній роботі розраховані параметри зупиночного режиму міського пасажирського транспорту. Розраховані параметри кільцевого перетинання на об’єкті дослідження. Визначено параметри схем організації дорожнього руху на складних перехрестях міста , що впливають на підвищення безпеки дорожнього руху.
Keywords: організація дорожнього руху; перехрестя; інтенсивність транспортного потоку; дорожні умови; безпека дорожнього руху