Проектування мостового крану вантажопідйомністю 10 т. Частина ІІ. Розрахунок механізму пересування мостового крану - Смирнов, Дмитро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі розраховані навантаження на колеса крану, виконано вибір ходових коліс та рейок, визначено величину опору пересуванню крана. Було виконано розрахунок швидкохідної та тихохідної ступені редуктора. Визначені габаритні параметри елементів редуктора, таких як вхідного, проміжного та вихідного валу редуктора. конструктивних розмірів зубчастих коліс. Проведено розрахунок підшипників кочення та конструктивних розмірів корпусу і кришки редуктора. У кваліфікаційній роботі були розроблені 3D моделі елементів редуктора механізму пересування мостового крану.
Keywords: механізм пересування мостового крану; редуктор; зубчасті колеса; 3d модель