Проект реконструкції автомобільної дороги М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський на ділянці км 403+740 – км 408+893 у Вінницькій області - Лівандовська, Ірина Анатоліївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – автомобільна дорога Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський. Мета роботи – розробити проект реконструкції автомобільної дороги Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський. Методи дослідження – аналіз, синтез, математичне моделювання, візуалізація. Необхідність і доцільність реконструкції автомобільної дороги Виступовичі- Житомир-Могилів Подільський на ділянці км 403+740 - км 408+893 обумовлена тим, що геометричні параметри та технічний стан дороги не відповідають умовам і безпеці руху. Автомобільна дорога Виступовичі - Житомир - Могилів Подільський поширює транспортні зв'язки району тяжіння з загальною мережею доріг України, і відіграє важливу роль в економічному розвитку регіону. Початок ділянки капітального ремонту дороги прийнято на існуючому напрямку автомобільної дороги Виступовичі - Житомир - Могилів Подільський на км 403+740. Загальна довжина ділянки 5,153 км. Кінець ділянки прийнято на км 408+893. В ході дипломного проектування були вирішені усі поставленні задачі: розглянута характеристику об’єкта будівництва та його склад; розглянуті дані інженерних вишукувань; запроектовано план траси дороги; запроектовано штучні споруди; запроектовано поздовжній і поперечні профілі дороги; запроектовано дорожній одяг; зроблено кошторисний розрахунок вартості будівництва; розглянуті питання охорони праці.
Keywords: автомобільна дорога; автомобільна дорога; план; план; поздовжній профіль; поздовжній профіль; поперечний профіль; поперечний профіль; дорожній одяг; дорожній одяг; зупинка; зупинка; кошторис; кошторис