Дослідження впливу технічної сірки на властивості бітуму та асфальтобетону для дорожнього будівництва - Носко, Анатолій Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У процесі дослідно-експериментальної роботи визначений вплив добавки технічної сірки на властивості бітуму та асфальтобетону. Вказано на можливість економії коштів, у зв’язку з покращенням властивостей асфальтобетону та зниженням вартості сіркобітумного в’яжучого та сіркоасфальтобетону. Було проведено експериментальні дослідження, що визначили вплив технічної сірки на основні властивості бітумів марок БНД 50/70 та БНД 70/100, а також визначено оптимальний вміст сірки для модифікації бітуму, оптимальні режими суміщення бітуму та технічної сірки, приготування асфальтобетонних сумішей; визначення фізико-механічних властивостей сіркоасфальтобетонів різних типів.
Keywords: бітум; технічна сірка; модифікація; мінеральні матеріали; сіркоасфальтобетонна суміш; сіркоасфальтобетон