Вдосконалення оцінювання фінансового стану підприємства - Шаєнко, Анастасія Андріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В кваліфікаційній роботі досліджено поняття «фінансовий стан» та методичні підходи до його оцінювання. Вдосконалено рейтинговий підхід щодо оцінювання фінансового стану підприємства, який на відміну від існуючих, базується на використанні графоаналітичної моделі фінансового стану. Запропоновано рекомендації щодо управління дебіторською заборгованістю підприємства та обґрунтовано їх доцільність.
Keywords: фінансовий стан; оцінювання; фінансова стійкість; ліквідність; дебіторська заборгованість