Визначення температурних напружень в асфальтобетоні методом комп’ютерного моделювання - Маляр, В. В.; Maliar, V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Показана оцінка температурних напружень в асфальтобетоні під час охолодження та запропонований метод визначення температури крихкості асфальтобетону на основі скінченно-елементної моделі. Установлено, що у вільному від обмеження переміщень зразку асфальтобетону виникають внутрішні температурні напруження в процесі охолодження за рахунок різниці коефіцієнтів температурного розширення бітуму й кам’яних матеріалів.
Determining thermal stresses in asphalt concrete by the method of computer simulation
Keywords: асфальтобетон; асфальтобетон; бітум; модуль пружності; метод скінченних елементів; температурні напруження; температура крихкості; asphalt concrete; bitumen; modulus of elasticity; the finite element method; thermal stresses; brittle transition temperature.; 625.85; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.93.0.105