Розробка моделі визначення попиту на перевезення пасажирів в міжнародному сполученні - Кулик, Марк Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Для побудови регресійного рівняння пропонується не композиційний план Бокса-Бенкена другого порядку, який дозволяє експертам фактично враховувати зміни ситуації на трьох рівнях замість п'ятьох в рототабельних і ортогональних планах. Для вивчення реакції пасажирів використані методи теорії планування експерименту. Було проведено пасивний експеримент, в основі якого була використана спеціальна анкета.
Keywords: експеримент; кількість рейсів; міжнародні перевезення; пасажири; тариф; час на маршруті; якість перевезення