ПОНЯТТЯ ТА НАПРЯМИ РОЗВИТКУ МЕРЕЖІ АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ ЗАГАЛЬНОГО КОРИСТУВАННЯ - Бурмака, М. М.; Бурмака, Т. М.; Бурмака, Н. Н.; Бурмака, Т. Н.; Burmaka, N.; Burmaka, T. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2013)
В статті запропонована дефініція поняття «розвиток мережі автомобільних доріг загального користування», відповідно до якого визначені напрями розвитку мережі автомобільних доріг, а саме: приведення транспортно-експлуатаційного стану існуючої мережі автомобільних доріг та інженерних споруд на них до відповідних міжнародних вимог та стандартів; розбудова мережі автомобільних доріг; підвищення якості та достатності дорожнього сервісу; покращення стану та повноти застосування технічних засобів організації дорожнього руху й інформаційного забезпечення користувачів мережі автомобільних доріг. Встановлені чотири групи факторів (законодавчі, фінансові, управлінські та виробничі), що стримують розвиток мережі автомобільних доріг загального користування.
ПОНЯТИЕ И НАПРАВЛЕНИЯ РАЗВИТИЯ СЕТИ АВТОМОБИЛЬНЫХ ДОРОГ ОБЩЕГО ПОЛЬЗОВАНИЯ
THE NOTION AND TRENDS IN DEVELOPING A NETWORK OF PUBLIC ROADS
Keywords: автомобільні дороги; розвиток; напрями; фактори; законодавство; фінансування; управління; виробництво; автомобильные дороги; развитие; направления; факторы; законодательство; финансирование; управление; производство; automobile roads; development; trends; factors; legislation; funding; management; production; 330.341:351.811.111