Підвищення стійкості колісних машин при ремонті з модернізіцією - Тендітна, Вікторія Павлівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В результаті проведеної роботи виявлені особливості стійкості колісних автомобілів в реальній експлуатації. Оцінено стійкість положення колісних машин з урахуванням особливостей зміни опорного контуру. Оцінено стійкість положення шарнірно-зчленованої колісної машини під час бічного зіткнення з перешкодою внаслідок заносу та можливість розвитку заносу шарнірно-зчленованих колісних машин з різними типами приводу. Розроблено принципи підвищення стійкості руху колісних машин з використанням модернізації при їх ремонті. Отримані результати можуть бути використані для підвищення стійкості колісних машин при проектуванні, виробництві та експлуатації.
Keywords: колісні машини; критерії; методика оцінки; модернізація; ремонт; сертифікація; стійкість колісних машин