Зменшення металоємності вантажного вантажного візка мостового крану - Лущенко, Андрій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єктом дипломного проекту є вантажний візок мостового крана вантажопідйомністю 15 т. Мета проекту – провести проектні розрахунки механізмів підйому, пересування візка мостового крана вантажопідйомності 15 т., з висотою підйому 15 м., швидкість підіймання вантажу v=0,82 (м/c); швидкість пересування 1,14 м/с. В дипломному проекті виконані розрахунок механізму пересування візка, аналіз напружень та деформацій металоконструкції візка, розрахунок механізму підйому-замикання. Розглянуті питання методики технікоекономічного обґрунтування, охорони праці та навколишнього середовища
Keywords: кран мостовий; візок крана; механізм підйомазамикання; механізм пересування; металоконструкція; охорона праці; економічна частина