Уніфікація основних складових грейферного і бурового обладнання для екскаватора - Литвин, Олександр Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Дипломний проект присвячений вирішенню актуальної проблеми підвищення ефективності експлуатації будівельних машин шляхом визначення загальних параметри і розробки креслень основних вузлів уніфікованого змінного грейферного і бурового обладнання стосовно екскаватора ЕО – 6124. Для досягнення цієї мети розробляється загальний вид базової машини екскаватора шостої розмірної групи, загальний вид екскаватора зі змінним грейферним і буровим обладнанням та креслення його основних уніфікованих механізмів: - механізму підйому і опускання штанги; - корпусу змінного обладнання екскаватора; - напірної штани змінного обладнання; - «паралелограма» змінного обладнання; - «серіжки» змінного обладнання. Визначені параметри і розроблені конструкції ковша грейферного обладнання, вставки бурильного обладнання і бурового змінного обладнання. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: ефективність; грейферне; обладнання; уніфікація; екскаватор; бурове