Дослідження двостаторного реактивного двигуна у складі силової установки електромобіля - Корнієнко, Максим Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – проведення аналізу двостаторних вентильних реактивних двигунів, дослідження можливості їх вдосконалення для застосування у складі силової установки електромобіля. Об’єкт роботи – процес перетворення електричної енергії на механічну. Предмет роботи – двостаторна вентильна реактивна електрична машина. Проведено аналіз принципу дії вентильного реактивного електричного двигуна, проведено аналіз будови вентильних реактивних двигунів з різними способами збудження, проведено аналіз будови двостаторних вентильних реактивних двигунів, наведено результати дослідження двостаторного реактивного двигуна з гібридним збудженням.
Keywords: вентильна реактивна електрична машина; вентильний реактивний двигун; двостаторний вентильний реактивний двигун; гібридне збудження; силова установка електромобіля