Поліпшення експлуатаційних характеристик та підвищення продуктивності виробництва сталевих згорнуто паяних трубок - Дощечкіна, І. В.; Дуліч, Д. С.; Doshchechkina, I.; Dulich, D. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Розроблені оптимальні параметри швидкісних режимів розміцнювального термічного оброблення заготованок із холоднокатаної листової сталі 08кп, формоутворення та індукційного паяння двошарових згорнутих трубок з наступним перестарювальним відпуском в єдиній поточній лінії, що дозволило покращити якість та підвищити продуктивність виготовлення трубок. В умовах виробництва було здійснено контроль якості за властивостями, геометричними розмірами та відсутністю непропаю трубок.
Іmprovement of performance characteristics and increase of productivity in the production of rolled-welded steel pipes
Keywords: сталь 08кп; холоднокатаний лист; згорнуто паяна трубка; швидкісне рекристалізаційне відпаювання; перестарювання; індукційна паяння; структура; властивості; steel 08kp; cold-rolled sheet; coiledbrazed tube; high-speed recrystallization annealing; aging; induction soldering; structure; properties; 669.141.24; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.103.0.88