Модернізація механізму підйому мостового крану вантажопідйомністю 32 т - Оленченко, Євгенія Валеріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломній роботі розглядається проектування мостового крана вантажопідйомністю 32 т. Проаналізовано конструктивні особливості мостових кранів. Проведені розрахунки механізмів підйому іпересування вантажного візка і мосту крана. При розрахунку механізму підйому крана застосовано методику розрахунку канату по строку служби проф.. Ковальського Б.С. Діаметр канатного блока збільшений з 500мм до 560мм. При цьому довговічність канату зростає на 20;. Проведено розрахунки механізмів пересування вантажного візка і мостового крана. Обчислено економічний ефект від впровадження барабана зменшеної маси. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: мостовий; кран; металоємність; блок