Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для забезпечення будівництва автомобільної дороги ІІІ категорії в Черкаській області - Бекас, Костянтин (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі, використовуючи надані вихідні дані, виконано проєктування дорожнього покриття та здійснено його розрахунок. Використовуючи отриману конструкцію дорожніх шарів автомобільної дороги та змінний темп її будівництва визначено необхідну продуктивність асфальтобетонного заводу, на основі якої вибрано устаткування підприємства. Враховуючи інформацію щодо наявності родовищ будівельних матеріалів в районі розташування асфальтобетонного заводу вибрані постачальники вихідних матеріалів та встановлено відповідність властивостей сировинних матеріалів вимогам національних стандартів. Здійснено розрахунок складів асфальтобетонних сумішей, що будуть виготовлятися на заводі та використовуватися для будівництва автомобільної дороги. Детально розглянуто технологію виготовлення асфальтобетонних сумішей на заводі. Здійснено розрахунок вартості приготування асфальтобетонних сумішей різних типів на асфальтобетонному заводі.
Keywords: асфальтобетон; асфальтобетонний завод; суміш; технологія