Вплив термічної обробки на структуру, корозійні та механічні властивості труб з хромонікелевої сталі - Головінов, Олександр Вадимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі розроблено науково і експериментально обґрунтовані режими термічних обробок труб з низьковуглецевої аустенітної хромонікелевої сталі 03Х18Н11, легованої азотом (304LN), засновані на вивченні процесів структуроутворення та застосуванні принципу зернограничного конструювання полікристалічних матеріалів, які забезпечують отримання структури з підвищеним вмістом спеціальних низько енергетичних границь зерен, підвищення стійкості труб проти міжкристалітної, пітінгової корозії, корозійного розтріскування та комплексу властивостей.
Keywords: аустенітна хромонікелева сталь; труби; зерногранична структура; міжкристалітна; пітінгова корозія і корозійне розтріскування; механічні властивості; термічна обробка