Проектування капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення М-18 Харків – Сімферополь – Алушта - Ялта на ділянці км 13+950 – км 34+300, Харківська область, з аналізом заходів щодо підвищення безпеки руху - Шаєв, Сергій Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – умови руху та стан дороги загального користування державного значення М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта на ділянці км 13+950 – км 34+300 в Харківській області. Мета роботи – розробка заходів з підвищення безпеки, швидкості та комфортності руху; забезпечення спроможності пропускати автомобілі з дозволеними для руху осьовими навантаженнями; рівня інформаційного забезпечення. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією та залучення методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є виконання ремонтних робіт на ділянці автомобільної дороги М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта км 13+950 – км 34+300 в Харківській області. В результаті розробки дипломної роботи виконано: збір і аналіз інформації щодо характеристики ділянки дороги та району її розташування, проектування поздовжнього та поперечних профілів земляного полотна, розробку заходів з організації дорожнього руху, особливо в частині світлофорного регулювання, проектування конструкції нежорсткого дорожнього одягу для підсилення існуючої конструкції та для нового будівництва, розрахунок гідравлічних даних для забезпечення водовідводу.
Keywords: капітальний ремонт автомобільної дороги; дорожній одяг; поздовжній профіль; план траси; система автоматизованого проектування; організація дорожнього руху; безпека руху