Дослідження зміни характеристик елементів гальмівних систем легкових автомобілів Ланос в процесі експлуатації - Бурцев, Максим Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процес встановлення технічного стану гальмівних систем легкових автомобілів. Мета – встановлення зміни характеристик елементів гальмівних систем легкових автомобілів в процесі експлуатації. Метод дослідження – методи математичного моделювання та математичної обробки статистичних даних. Також було проведено дослідження впливу напрацювання на зміну гальмових властивостей легкових автомобілів. Виконано аналіз науково-технічних рішень для вирішення проблеми. Розроблено методику оцінки характеристик елементів гальмових систем легкових автомобілів.
Keywords: легковий автомобіль; гальмівна система; знос елемента гальмової системи; технічний стан гальмівної системи