Стратегія економічного розвитку автотранспортного підприємства в умовах невизначеності - Авраменко, Сніжана Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета даної кваліфікаційної роботи магістра – обґрунтування теоретичних засад і розробка практичних рекомендацій щодо формування та реалізації стратегії економічного розвитку автотранспортного підприємства в умовах невизначеності. Об’єктом дослідження є процес економічного розвитку автотранспортного підприємства. Предметом дослідження є сукупність економічних відносин, методів і механізмів формування та реалізації стратегії розвитку автотранспортного підприємства в умовах невизначеності. Задачі дослідження: - дослідити сутність та економічний зміст стратегії розвитку підприємства; - визначити основні види та джерела невизначеності, що впливають на діяльність автотранспортних підприємств; - оцінити вплив зовнішніх і внутрішніх факторів на економічний розвиток підприємства; - обґрунтувати стратегічні напрями та заходи щодо підвищення ефективності діяльності автотранспортного підприємства в умовах невизначеності. Інформаційну базу дослідження становлять фінансова та статистична звітність ТДВ «АТП 16363», дані бухгалтерського обліку підприємства, наукові праці вітчизняних і зарубіжних учених, а також аналітичні матеріали з питань стратегічного управління та економіки автотранспортних підприємств.
Keywords: стратегія економічного розвитку; автотранспортне підприємство; невизначеність; стратегічне планування; економічна ефективність; конкурентоспроможність