Спосіб очищення стічних вод від органічних барвників за допомогою мідно-цинкового фериту - Даценко, Віта Василівна; Хоботова, Еліна Борисівна; Колодяжний, Володимир Максимович; Лісін, Денис Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Спосіб очищення стічних вод від органічних барвників за допомогою мідно-цинкового фериту, що включає проведення процесів сорбції і фотокаталітичного розкладання барвників при використанні мідьвмісного фериту, згідно з корисною моделлю стічні води очищують від органічних барвників метилвіолету, метиленового синього, Конго червоного за допомогою мідно-цинкового фериту складу Zn0,875Cu0,1Fe4,42О4, процес очищення проводять у стаціонарних умовах при розсіяному видимому світлі з варіюванням часу проведення процесу та масового співвідношення ферит. Корисна модель належить до галузі охорони навколишнього середовища і може бути використана при фарбуванні тканин, технологіях очищення стічних вод від органічних сполук, сорбційних процесах і каталітичних перетвореннях.
Keywords: стічні води; спосіб очищення стічних вод; мідно-цинковий ферит; охорони навколишнього середовища