Куратор змісту та майстерність персональних знань - Кухаренко, В. М.; Kukharenko, V. N.; Кухаренко, В. Н. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Значні обсяги інформації, що генеруються в мережі, вимагають від фахівців нових ком-петентностей, які називаються «майстерністю персональних знань». Головними компетентностями є збір інформації та її збереження, аналіз інформації та додавання поглядів автора і, на останок, вільне поширення обробленої інформації в мережі. Фахівець відповідної галузі науки, який займається такою діяльністю і впливає на розвиток напряму, є куратором змісту. У мережну епоху спільноти практики кураторів змісту будуть ви-значати напрями розвитку суспільства. Компетентності куратора змісту необхідно формувати у студента, вони повинні бути у викладачів закладів вищої освіти.
Curator of content and mastery of personal knowledge
Куратор содержания и мастерство персональных знаний
Keywords: куратор змісту; майстерність персональних знань; пошук; спільне використання; content curator; personal knowledge mastery; search; sharing; куратор содержания; мастерство персональных знаний; поиск; общее использование; 371.3; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.89.0.139